Розкрадання на будівництві Подільського мосту: керівник столичної компанії отримав нову підозру

мост,подольский

Виконувачу обов’язків директора КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" повідомили про нову підозру. За даними правоохоронців, він завищив витрати на оренду техніки під час будівництва Подільського мосту на 24 млн₴

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, у квітні 2017 року між КП та генпідрядником укладено договір генпідряду щодо виконання робіт в межах будівництва Подільського мостового переходу через ріку Дніпро у Києві.

У червні 2023 року між КП, генпідрядником та підрядною організацією були підписані акти приймання виконаних будівельних робіт з витратами на експлуатацію машин, дизельних компресорів, кранів, насосів, бурової установки за завищеними цінами.

"Згідно висновку будівельно-технічної експертизи завищення витрат на оренду техніки становить понад 24 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що кошти були перераховані на підприємства з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі господарських товарів та запчастин для переведення в готівку і розподілу між фігурантами.

Щоб забезпечити відшкодування збитків на рахунки всіх задіяних в оборудці підприємств накладено арешти.

Зазначається, що керівнику КП інкриміновано службову недбалість – ч. 2 ст. 367 КК України.

Раніше прокуратура вже повідомила йому про підозру у службовій недбалості за іншим фактом протиправної діяльності під час здійснення будівництва Подільського мосту.

Як повідомлялося, директору указаного КП та керівнику генпідпрядної організації прокуратура повідомила про підозру у завданні збитків на понад 6 млн₴

Крім того, про підозру повідомили керівнику генпідрядної організації за фактами завищення вартості робіт з використанням найманого нестандартного обладнання на суму близько 36 млн грн, а також робіт з фарбування прольотних плит Подільського мосту на близько 2 млн₴

Автор: Юлiя Недашківська