КМДА спростовує повідомлення про аварійність станції метро "Поштова площа"

станція метро Поштова площа

У Київській міській державній адміністрації спростовують повідомлення про аварійність станції метро "Поштова площа". Повідомлення про неналежний стан станції київська влада називає маніпуляціями.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Станція метрополітену "Поштова площа" працює у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги. Маніпуляції щодо теми роботи станції створюють, щоб посіяти паніку", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станція, зокрема й перегінні тунелі, що примикають до неї, перебувають у належному технічному стані. Ризики щодо підтоплення, закриття станції на ремонт чи реконструкцію відсутні, підкреслили в КМДА.

Ком того, наголошується, що фахівці метрополітену провели позаплановий огляд та обстеження споруд, за результатами яких деформацій не виявлено.

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА також нагадали, що підземний пішохідний перехід станції "Поштова площа" відокремлений капітальною (цегляною) перегородкою від майбутнього об’єкта багатофункціонального призначення.

Аварійний стан станції "Поштова площа"

Днями Державна аудиторська служба заявила, що ще рік тому попередила КМДА про можливі проблеми в роботі станції "Поштова площа". У 2023 році аудитори виявили поблизу неї критичні об’єкти будівництва.

"Особливу увагу в 2023 році аудитори зосередили на перевірці Поштової площі. Під час її комісійного огляду, де досі залишається незавершеним будівництво наземних об’єктів – торгівельного комплексу з підземним музеєм, виявлені недовиконані роботи з гідроізоляції, водовідведення та водопониження", – казали у Держаудитслужбі.

Також були зафіксовані ознаки корозії металу та руйнування захисного шару бетону. Фахівці прийшли до висновків, що технічний стан об’єкта постійно погіршується, а його подальша експлуатація без консервації чи добудови вкрай небезпечна. Під загрозою руйнації опинився практично весь інфраструктурний вузол, яким є Поштова площа, додають аудитори.

Зазначається, що Держаудитслужба рекомендувала КМДА провести необхідні протиаварійні роботи, утім цього не сталося.

Читайте також: Ремонт між станціями метро "Тараса Шевченка" і "Почайна" в Києві робитимуть без зупинки руху поїздів, – КМДА

Нагадаймо, на початку грудня минулго року у Києві закрили рух поїздів між станціями метрополітену "Либідська" та "Теремки" через затоплення тунелю. Очікується, що ремонтні роботи триватимуть півроку.

Наприкінці минулого року повідомлялося, що на ділянці "синьої гілки" київського метрополітену, між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка", просідають тунелі. Міська влада заявила про підготовку до планового ремонту.

Автор: Юлiя Недашківська