Ситуація зі світлом у Харкові покращиться вже найближчим часом,

кудрицький

Тривалість відключень електроенергії для мешканців Харкова можна буде зменшити у 1,5-2 рази найближчим часом.

Про це голова оператора енергосистеми країни НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив в ефірі телемарафону, передає пресслужба компанії.

"Повертаюсь зараз з Харкова. Ситуація дійсно дуже складна. Але ці пару тижнів, які ми дуже активно працювали над відновленням мереж, і про що говорив Президент, дали свої результати. Від сьогодні ми дійсно спроможні подати більше електроенергії в місто, і таким чином досить суттєво зменшити тривалість графіків для містян", – сказав Кудрицький.

Він уточнив, що це питання вже обговорили з "Харківобленерго".

"Очікуємо, що практично в 1,5-2 рази можна буде зменшити тривалість графіків для жителів міста", – додав голова "Укренерго".

Він нагадав, що ще сьогодні перерви в електропостачанні в Харкові були по 6-8 годин поспіль. Але вже найближчим часом вони стануть відчутно м’якіші й споживачам буде дещо легше переносити цей період відновлення енергосистеми міста.

Читайте також: Зеленський зібрав нараду через проблеми з електроенергією у Харкові

Як повідомлялося, раніше міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що окупанти зруйнували практично всю комунальну та приватну енергетичну інфраструктуру міста.

Зокрема, внаслідок атаки російських військ на енергосистему України втратила основні потужності і зупинила роботу Харківська ТЕЦ-5. Крім того, внаслідок російської атаки 22 березня на Харківщині знищена Зміївська ТЕС, підтверджували у "Центренерго".

Автор: Михайло Орлюк