Російські бізнесмени просять уряд засекретити їхні дані. Бояться втратити можливість їздити в Європу

консульство,рф,росія

Російські бізнесмени просили Міністерство фінансів РФ приховати інформацію про їхні компанії та пов’язаних із ними осіб, побоюючись втратити можливість їздити до Європи .

Про це розповів директор департаменту контролю за зовнішніми обмеженнями відомства Дмітрій Тімофєєв, передає The Moscow Times.

"Бізнес має тенденцію до того, що давайте все закриємо про всяк випадок. У мене є навіть смішні листи, коли пишуть: "Ми хочемо закрити пов’язані сторони, директорів, акціонерів і так далі, тому що у них є нерухомість у Європі, вони хочуть їздити до Європи", – сказав Тімофєєв.

Він нагадав, що при ухваленні рішень про засекречення даних держоргани виходять із потенційного впливу можливих санкцій, і тут "має бути якась логіка", а не просто "давайте закриємо все про всяк випадок".

Після початку війни в Україні Євросоюз запровадив 13 пакетів санкцій проти Росії. На даний момент у чорному списку – 2,1 тис. фізичних та юридичних осіб.

Обмеження передбачають заморожування активів та заборону на в’їзд, зокрема з метою транзиту. Крім цього, громадянам і компаніям в ЄС заборонено проводити з такими особами будь-які фінансові операції.

Під санкції потрапило багато російських мільярдерів. Усі вони оскаржили обмеження, але Європейський суд відмовився задовольнити їхні позови.

Автор: Галина Ялівець