Мін’юст подав позов про конфіскацію майна зрадника Балицького

балицький

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції до Євгена Балицького, а також його батька та сина.

Згідно із повідомленням міністерства, йдеться про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції".

Цей пункт передбачає стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

"Балицький Є.В. є колишнім депутатом Верховної Ради України, якого після повномасштабного військового вторгнення РФ на територію України було призначено так званим "губернатором Запорізької області", – зазначається у повідомленні.

У статусі так званого "губернатора" Балицький активно співпрацює з Росією, зокрема він займався організацією так званого "референдуму" про приєднання Запорізької області до РФ, а зараз він курує виселення проукраїнських жителів Запоріжжя з власних осель, незаконний продаж їх нерухомого майна, а також поширює в медіа проросійську пропаганду, додали у Мін’юсті.

За даними міністерства, його батько – Віталій Балицький – надає потужності належних йому та захоплених ним підприємств збройним силам РФ з метою виготовлення та ремонту їх озброєння. Своєю чергою син Балицького Олександр вступив у проросійське воєнізоване угруповання і приймає активну участь на боці РФ проти Збройних сил України.

Читайте також: Мін’юст вимагає конфіскувати майно колишнього кримського митрополита Лазаря

Як повідомлялося, колишній нардеп від забороненої партії "Опозиційний блок" Балицький на початку повномасштабного вторгнення РФ одним з перших публічно підтримав російських окупантів.

В Україні Балицького засудили до 15 років тюрми. Зрадника визнано винним за двома статтям КК України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).

Автор: Михайло Орлюк