Буданов прокоментував відставку Залужного: «Якщо все зроблено правильно, то чому ми в такій ситуації?»

Читать на русском Read in English

Буданов прокоментував відставку Залужного: «Якщо все зроблено правильно, то чому ми в такій ситуації?»

Буданов прокоментував відставку Залужного: «Якщо все зроблено правильно, то чому ми в такій ситуації

Голова військової розвідки України генерал-майор Кирило Буданов натякнув, що заміна Головнокомандувача Збройних сил України президентом Володимиром Зеленським, на його думку, була правильним рішенням. Він також дав коментар стосовно чуток про розбіжності у поглядах між Валерієм Залужним та главою держави.

Про це йдеться в інтерв’ю Буданова для CBC News, оприлюдненому 28 лютого. Як зауважили у виданні, на початку року в ЗМІ поширювалися чутки про незадоволеність Зеленського ходом повномасштабної війни з Російською Федерацією.

Самого Кирила Буданова тоді називали одним із кандидатів на посаду головнокомандувача замість Залужного. ЗМІ також повідомляли про те, що Зеленський міг заздрити популярності Залужного і сприймати його як можливого політичного суперника у майбутньому, додали в CBC News. ЗМІ також зазначали, що виникли розбіжності у поглядах між Зеленським і Залужним, зокрема, щодо мобілізації.

Так, за словами Буданова, між чоловіками навряд чи могли бути особисті розбіжності, у випадку коли один з них "прямо підлеглий іншому".

"Якщо все добре, усе чудово й усе зроблено правильно, то чому ми опинилися в тій ситуації, у якій ми перебуваємо?" – сказав начальник ГУР МО, коментуючи рішення Зеленського замінити Залужного.