У "Київтеплоенерго" повідомили про обшуки. Роботу підприємства заблоковано

киевтеплоэнерго

У п’ятницю, 26 квітня, на підприємство КП "Київтеплоенерго" з обшуками прийшли працівники Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві та Служби безпеки України.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що обшуки пов’язані з ухвалою Печерського суду у справі про закупівлю важливих для роботи підприємства запчастин, що нібито була виконана з порушеннями.

результаті дій правоохоронців, працівники підприємства, від яких залежить робота критично важливих об’єктів столиці, виявились заблокованими в будівлях та не можуть повною мірою виконувати свою безпосередню роботу", – йдеться у повідомленні.

Нагадаймо, "Київтеплоенерго" забезпечує столицю тепловою та електричною енергією. На сьогодні колектив підприємства налічує понад 9 тисяч працівників, які щоденно забезпечують роботу теплоенергетичного комплексу. Це дві потужні ТЕЦ, майже 200 котелень, понад 2,7 тисячі кілометрів теплових мереж і сміттєспалювальний завод "Енергія".

"Постійні обшуки, тим більше з процесуальними порушеннями, створюють загрозу зриву технологічних процесів вироблення електроенергії та тепла", – наголосили у "Київтеплоенерго".

Зазначається, що втручання в управління критично важливими об’єктами столиці та блокування роботи персоналу може призвести до порушення схем роботи теплоенергетичної інфраструктури Києва та вплинути на процес надання послуг киянам.

Водночас у компанії підкреслили, що підприємство готове співпрацювати з правоохоронцями та надавати всю необхідну інформацію. Однак закликають правоохоронців не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури.

Автор: Юлiя Недашківська