Зеленський запросив Трампа до України та назвав примітивною ідею віддати Росії території – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський (ліворуч) і президент США Дональд Трамп. Нью-Йорк, 25 вересня 2019 року

Президент України Володимир Зеленський розповів, що він через посередників запросив кандидата у президенти США Дональда Трампа приїхати в Україну та назвав примітивною ідею віддати Росії окуповані території України. Про це він сказав 9 квітня в інтерв’ю німецьким медіа, які входять до медіагрупи Axel Springer.

«Ми висловили бажання, щоб Дональд Трамп приїхав в Україну, щоб він своїми очима побачив ситуацію і зробив певні висновки. Я точно готовий зустрітися з ним», – розповів Зеленський.

За його словами, Трамп сказав, що «він хоче, але не знає, коли зможе це зробити».

Також президент України прокоментував повідомлення Washington Post про нібито «мирний план» Трампа.

«Якщо мова йде про те, що ми просто віддаємо свої території, і якщо це ідея, то ідея дуже примітивна, – сказав Зеленський в інтерв’ю. Я думаю, якщо у Трампа дійсно є власний підхід до швидкого припинення війни, то я був би радий прислухатися до цієї ідеї. Але нам потрібні вагомі аргументи. Нам потрібна не фантастична ідея, а реальна. Це стосується людських життів, ми не можемо жартувати і не можемо ризикувати».

Очільник України зауважив, що будь-яка угода, яка просто віддає землю президенту Росії Володимиру Путіну в обмін на припинення військових дій, відкриє шлях для нових загарбницьких війн у майбутньому.

Раніше видання Washington Post з посиланням на анонімні джерела повідомило, що у Дональда Трампа є план, як завершити війну Росії в Україні. Він нібито планує натиснути на українську владу і змусити відмовитися від територій.

Тим часом радник колишнього президента США Дональда Трампа Джейсон Міллер спростував матеріал видання та назвав це повідомлення брехливим.

Раніше Трамп заявляв, що у разі свого переобрання на посаду президента США він зупинить війну в Україні впродовж 24 годин. За його словами, він збере у своєму кабінеті президентів України і Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна, а з кабінету вони вийдуть уже з мирною угодою. Деталей цього плану Трамп не розкриває.

10 лютого Дональд Трамп заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади Росії на країни, які, за його словами, є «порушниками» і роблять недостатні внески на оборону. У Білому домі засудили цю заяву, назвавши її «жахливою і безглуздою» і такою, що ставить під загрозу національну безпеку США й глобальну стабільність. Протягом свого чотирирічного терміну президентства Трамп часто критикував НАТО і навіть погрожував вивести США з альянсу.

Форум