На Буковині після відмови священика ховати Героя парафія села перейшла до ПЦУ

Читать на русском

На Буковині після відмови священика ховати Героя парафія села перейшла до ПЦУ

На Буковині після відмови священика ховати Героя парафія села перейшла до ПЦУ

У селі Виженка Вижницького району на Буковині православна церква перейшла до складу ПЦУ. Парафія прийняла таке рішення після того, як священник УПЦ МП не впустив до церкви відспівати загиблого військового Дмитра Клима.

Про це повідомляє РІСУ.

У селі Виженка є два храми. Перший – Івана Сучавського (ПЦУ) та Святого Миколая, яка належала до УПЦ МП. Родичі загиблого військового ЗСУ Дмитра Клима, який рік вважався зниклим безвісти, планували поминальне богослужіння у Миколаївській церкві, яка поруч з місцевим кладовищем, і до якої раніше ходив загиблий. Однак богослужіння довелося провести на вулиці.

 ekikdiqrqiqdant

«Коли священник цього храму УПЦ МП відмовився відкрити його, аби відспівати загиблого воїна Дмитра Клима, парафіяни обурилися і вирішили: в їхньому селі не буде московської церкви, яка є "кагебістською" структурою орди, яка напала на Україну. Вирішили і зробили!», – цитує Світлану Масловську РІСУ.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП, до якої належить храм, заперечила інформацію, що священник відмовився відкривати двері церкви, там зазначають, що його ніхто не повідомив про дату похорону.

У суботу, 23 березня, відбулися збори релігійної громади храму Святителя Миколая і одноголосно 237 голосами «за» він перейшов до ПЦУ. Хто буде новим настоятелем церкви, поки не повідомляють.