Папа Римський закликав світ «не забувати про Україну, яка страждає через війну»

Папа Римський Франциск у неділю, 21 квітня, закликав світ «не забувати про Україну, яка страждає через війну»

Папа Римський Франциск у неділю , 21 квітня, закликав світ «не забувати про Україну, яка страждає через війну».

«Я й далі із занепокоєнням, а також з болем, стежу за ситуацією на Близькому Сході. Поновлюю свій заклик не піддаватися логіці вимагання та війни; натомість нехай візьмуть гору дороги діалогу й дипломатії, яка здатна багато чого зробити», – сказав Папа Франциск.

Він зазначив, що кожного дня молиться за мир у Палестині та Ізраїлі, сподіваючись, що вже скоро припиняться страждання обох народів, а також додав: «І не забуваймо про стражденну Україну, мученицьку Україну, яка багато страждає через війну».

Це перша заява папи Римського щодо війни в Україні відтоді, як його попереднє висловлювання на цю тему викликало різку критику в багатьох країнах.

Папа Франциск заявив швейцарській RSI в інтервʼю, оприлюдненому 9 березня, що стороні, яка програє в Україні, треба «мати сміливість підняти білий прапор і розпочати мирні переговори». Президент України Володимир Зеленський у відповідь звинуватив Франциска в тому, що понтифік «десь там займається віртуальним посередництвом між тими, хто хоче жити, та тими, хто хоче тебе знищити».

Форум