СБУ викрила на Полтавщині трьох прихильників Росії: захоплювалися Путіним

Читать на русском Read in English

СБУ викрила на Полтавщині трьох прихильників Росії: захоплювалися Путіним

СБУ викрила на Полтавщині трьох прихильників Росії: захоплювалися Путіним

У Полтавській області Служба безпеки України викрила трьох любителів Росії, які захоплювалися диктатором Володимиром Путіним. Двоє жителів Полтави та одна мешканка Миргорода активно поширювали ворожу пропаганду через власні акаунти в заборонених соціальних мережах.

Вони виправдовували злочини країни-агресорки та звеличували російську армію та Путіна. Про це повідомила пресслужба управління СБУ в Полтавській області.

Так, один із любителів РФ заявляв, що українські міста є "ісконно руськими" та чекав на їхнє захоплення окупантами. Він закликав до знищення так званих "центрів прийняття рішень", будівель силових відомств, а також мостів і об’єктів критичної інфраструктури. Окрім того, він вихваляв Путіна і Пригожина та виправдовував збройну агресію Російської Федерації проти України.

Захоплювалися Путіним: СБУ викрила на Полтавщині трьох прихильників Росії. Фото queiqxeihuirhant

Інша фігурантка підтримувала дії Росії та намагалася дискредитувати вище керівництво України перед міжнародними партнерами. Вона називала сюжети та публікації західних медіа про ситуацію в нашій державі фейками та звинувачувала Україну в обстрілах цивільного населення на Донбасі.

Ще одна агітаторка, яка проживає у Миргороді, назвала українських воїнів "фашистами". Жінка займала антиукраїнську позицію, підтримувала дії держави-агресорки і звеличувала окупаційні війська, а також особисто Путіна. Окрім того, вона публікувала некрологи загиблих російських бійців, називаючи їх "героями Новоросії".

Захоплювалися Путіним: СБУ викрила на Полтавщині трьох прихильників Росії. Фото

На підставі зібраних доказів та експертних висновків, слідчі СБУ повідомили всім учасникам про підозру за частинами 2 та 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України – виправдання, визнання правомірною, або заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікація її учасників. Дії полтавки додатково кваліфіковані за частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

За ці злочини їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Розслідування щодо двох фігурантів завершено, і обвинувальні матеріали скеровано до суду.