Американська DFC залучить $250 мільйонів для українського малого бізнесу,

шмигаль

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) готова підтримати український бізнес. Так, корпорація цього року залучить $250 млн для допомоги у фінансуванні програм підтримки малого й середнього бізнесу.

Об этом сообщает Политика РУ


Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за результатами зустрічі з директором DFC Скоттом Нейтаном.

Загалом DFC планує мобілізувати до $1 млрд на підтримку української економіки.

"Проговорили інструменти для залучення інвестицій. Окремо порушили питання запуску фондового ринку в Україні. Також спільно відкрили захід в Американській торгово-промисловій палаті, де детальніше зосередилися на напрямках підтримки бізнесу й економіки", – зазначив Шмигаль.

Прем’єр зауважив, що DFC співпрацює з приватним сектором щодо фінансування найбільш критичних проектів цивільної інфраструктури. Водночас для України, за його словами, нагальним є не лише відновлення зруйнованих російськими ракетними ударами об’єктів критичної енергетичної інфраструктури, але і створення нової енергосистеми України.

"Децентралізованої, побудованої на основі сучасних технологій у рамках енергетичного переходу, з акцентом на відновлювальну та атомну енергетику, нові водневі технології. Переконані, що важливу роль у цьому процесі зможе відіграти американський бізнес, який потребуватиме підтримки з боку DFC", – відзначив голова уряду.

Источник: Преступная Россия