ЄС застосує санкції до "тіньового флоту" РФ, – Bloomberg

Читать на русском

ЄС застосує санкції до

ЄС застосує санкції до " тіньового флоту" РФ, – Bloomberg

Новий пакет санкцій Євросоюзу щодо Росії стосуватиметься 11 судів. Обмеження спрямовані на "тіньовий флот" країни-агресора, завдяки якому Москві вдається оминати обмеження ціни на нафту.

Країни-члени ЄС збираються схвалити обмеження щодо чотирьох паливних танкерів, двох нафтових танкерів та вантажного судна. Загалом у цей "пакет" мають увійти одразу 11 судів із "тіньового флоту" РФ. Про це пише Bloomberg.

Одним із суден, яке може потрапити до "чорного списку", є танкер Andromeda Star, який у березні зазнав аварії в Балтійському морі біля берегів Данії, і у якого під час перевірки виявили недійсну європейську страховку.

Ці пропозиції, як зазначається, є частиною зусиль Євросоюзу, спрямованих на припинення спроможності Росії за допомогою тіньового флоту оминати обмеження ціни на нафту 60 доларів за барель. Також ЄС має намір обмежити діяльність суден, залучених до транспортування товарів оборонного сектору.

Суднам заборонять доступ до європейських портів та якірних зон, ускладнять логістику їх експлуатації, заборонивши залучати компанії з Європи для надання низки послуг, серед яких страхування, буксирування, навантаження та розвантаження суден, постачання, зміна екіпажу тощо.

Окрім того, санкції будуть застосовані й до двох газосховищ, які використовуються у проєкті ПАТ "Новатек" щодо перевалки зрідженого газу на півострові Камчатка.