Міненерго: у чотирьох областях застосовували обмеження електропостачання, у Херсоні завершать опалювальний сезон

Наслідки російського ракетного удару по об’єктах енергетики на Харківщині, Україна, 22 березня 2024 року

Минулої доби погодинні та аварійні відключення електроенергії застосовувалися на Одещині, Харківщині, Дніпропетровщині та у пікові години у Хмельницькій області, повідомляє 25 березня пресслужба Міністерства енергетики України.

«Роботи з усунення наслідків масованих ворожих атак на об’єкти енергетики тривають. Триває оцінка збитків та відновлювальні роботи там, де це можливо», – йдеться у повідомленні.

Водночас Міненерго повідомляє, що дефіциту електроенергії немає.

«Внаслідок обстрілу РФ пошкоджено лінії електропередачі у Чернігівській області, – повідомляє відомство, – знеструмились понад 1,8 тисячі споживачів у 12 населених пунктах. Через бойові дії відключилась повітряна лінія у прифронтовому районі на Харківщині».

Компанія ДТЕК зазначила, що енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію в енергосистемі Одещини, місто переходить до графіків стабілізаційних відключень.

Крім того, в Одесі відновлює роботу 50% рухомого складу електротранспорту.

Міністерство енергетики також повідомило, що місцева влада ухвалила рішення про завершення опалювального сезону у Херсоні.

Напередодні завершити опалювальний сезон достроково, щоб зменшити навантаження на енергосистему після масованих російських обстрілів, вирішила місцева влада Харкова.

Раніше заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба повідомив, що у більшості областей, які постраждали через масовані російські обстріли, вже відновили постачання електроенергії, тепла і води. Найгірша ситуація у Харкові.

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

За даними Міненерго, після російських атак 22-23 березня без електроенергії залишались понад мільйон споживачів.

Форум