В Індонезії на тлі виверження вулкана Руанг закрили аеропорт на острові Сулавесі

Читать на русском

В Індонезії на тлі виверження вулкана Руанг закрили аеропорт на острові Сулавесі

В Індонезії на тлі виверження вулкана Руанг закрили аеропорт на острові Сулавесі

Департамент геології міністерства енергетики та мінеральних ресурсів Індонезії заявив, що внаслідок виверження вулкана Руанг у провінції Північний Сулавесі існує ризик виникнення цунамі, висота хвиль під час якого може досягати 25 метрів.

"Виходячи з історичних даних, ймовірність виникнення цунамі зберігається, висота можливих хвиль — до 25 метрів", — наводить індонезійський портал BeritaBaru заяву керівника робочої групи міністерства вулканом Руанг.

Робоча група дійшла висновку, що поточне виверження схоже за ознаками з виверженням вулкана Руанг у березні 1871 року. Приливна хвиля, яка тоді обрушилася на пляж острова Тагуланданг, за оцінками експертів, досягала 25 метрів і забрала життя від 300 до 400 людей.

"Під час поточного виверження люди на острові Тагуланданг, особливо ті, хто знаходиться недалеко від узбережжя, мають бути особливо обережними", — додали в робочій групі.

різне qkxiqdxiqzriqdant

різне

різне

Раніше повідомлялося, що влада Індонезії на тлі виверження вулкана Руанг закрила аеропорт на острові Сулавесі і випустила попередження про можливе цунамі. Вулкан почав вивергатися у вівторок, а ввечері в середу влада підняла рівень тривоги до найвищої за чотирирівневою системою. Туристів та мешканців закликали не наближатися до вулкана на відстань менше шести кілометрів. Влада заявила, що поспішає евакуювати 11 тисяч жителів прилеглого району, а також населення віддаленого острова Тагуланданг, де проживає близько 20 тисяч осіб

Індонезія входить у так зване тихоокеанське "Вогняне кільце". Смуга вулканів і тектонічних розломів завдовжки 40 тисяч кілометрів оперізує Тихий океан, пролягаючи вздовж узбережжя Південної та Північної Америки до південної частини Аляски, потім повертає до Японії, Філіппін та Індонезії і завершується в районі острова Нова Гвінея, Нової Зеландії та Ю . Саме в "Вогненному кільці" знаходиться майже 90% із приблизно 1,5 тисяч відомих вулканів планети. Саме там відбувається 90% всіх землетрусів Землі.