Євродепутата від німецької АдН підозрюють в отриманні російських грошей, - ЗМІ

Читать на русском

Євродепутата від німецької АдН підозрюють в отриманні російських грошей, — ЗМІ

Євродепутата від німецької АдН підозрюють в отриманні російських грошей, — ЗМІ

Депутат від правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН) у Європарламенті Максиміліан Кра під час візиту до Нью-Йорка в грудні 2023 року був допитаний Федеральним бюро розслідувань США щодо можливого отримання «сумнівних платежів із близьких Кремлю джерел».

Про це повідомляє DW з посиланням на німецькі ЗМІ.

Зазначається, що американські спецслужби отримали доступ до повідомлення з чату між Кра та підозрюваним у державній зраді колишнім народним депутатом України Олегом Волошиним із нині забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя», який раніше був начальником служби міжнародного співробітництва на телеканалі "112" Віктора Медведчука — кума президента РФ Володимира Путіна.

Ймовірно, ФБР побачило це повідомлення, коли перевіряло мобільний телефон Волошина під час однієї з його поїздок, йдеться у повідомленні. Сам він заявляв, що влітку 2021 року в аеропорту Вашингтона у нього забрали телефон та зчитали всю інформацію з нього.

У повідомленні Волошин пише Кра, що проблему з «компенсацією за технічні завдання» вирішили, і з травня «все буде так, як було до лютого». Журналісти вважають, що «це формулювання дозволяє припустити, що Кра протягом тривалого часу міг таємно отримувати платежі».

Кра усі звинувачення відкидає. Він стверджує, що ніколи не отримував від Волошина «ні грошей, ні якихось інших компенсацій», а повідомлення в чаті або призначалося іншому користувачеві, або мало на увазі квиток на оперний бал у Дрездені, який оплатив Кра, а Волошин міг невдало висловитися через погане знання англійської мови.

Сам Волошин не відреагував на запит журналістів.