В Одесі злочинне угруповання займалося збутом наркотиків та психотропів на мільйони

Поліцейські задокументували оборудки правопорушників та вилучили з незаконного обігу канабіс, амфетамін, PVP та крек загальною вагою понад чотири кілограми. Орієнтовний дохід, за цінами «чорного ринку», який вони отримували , складав понад 2 млн 250 тис. грн на місяць. Фігурантам повідомлено про підозру. За скоєне їм загрожує до 10-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Зловмисники, використовуючи соціальні мережі та мобільні додатки підшукували клієнтів та здійснювали збут наркотичних засобів канабісу і креку та психотропних речовин амфетаміну й Alfa PVP. «Товар» відправляли поштою по Одещині та інших регіонах України.

В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили коло осіб, які причетні до злочинної діяльності. Викрито двох жінок та двох чоловіків віком від 29-ти до 49-ти років із міста Одеса. Серед них – організаторка, співорганізатор і виконавці.

Протягом кількох місяців правоохоронці документували факти незаконного зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин.

В якості речових доказів з поштових відділень, за місцями мешкання правопорушників та з транспорту вилучено понад чотири кілограми різних наркотиків та психотропів у порошкоподібній, кристалоподібній, таблетованій та інших формах, а також ваги, пакувальний матеріал, «чорнові» записи, гроші, телефони та автомобіль, що мають інтерес для слідства.

Походження деяких речовин вже підтверджене експрес-тестами та експертними висновками.

За цінами «чорного ринку», зловмисники щомісяця отримували з оборудок понад 2 млн 250 тис.₴

Учасників злочинного угруповання затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та до обрання судом запобіжних заходів поміщено до ізолятора тимчасового тримання. На підставі зібраних доказів фігурантам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, пересиланні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів та психотропних речовин, у тому числі особливо небезпечних, зокрема повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Заходи проводили працівники управління боротьби з наркозлочинністю, слідчі слідчого управління, оперативники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно з прикордонниками, за силової підтримки спецпідрозділів обласної поліції «Корпус оперативно-раптової дії» та батальйону поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Досудове слідство, в ході якого діям підозрюваних буде надано кінцеву правову кваліфікацію та висунуто обвинувачення, триває.

Відділ комунікації поліції Одещини