Росіяни намагаються імітувати суттєве нарощування сил на Запоріжжі - ЦНС

Читать на русском
Росіяни намагаються імітувати суттєве нарощування сил на Запоріжжі — ЦНС
Росіяни намагаються імітувати суттєве нарощування сил на Запоріжжі — ЦНС

Зокрема навколо Мелітополя фіксується розосередження таборів для підготовки мобілізованих росіян.

Об этом сообщает Инсайдер РУ

За інформацією, отриманою від мережі руху опору на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, командування ЗС Росії продовжує здійснювати заходи, спрямовані на створення уявлення про суттєве нарощування своїх сил та коштів на південному напрямку. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

При цьому, зазначає ЦНС, такі заходи мають комплексний характер, оскільки здійснюються на рівні демонстраційних дій із залученням озброєння та військової техніки, а також суттєвого збільшення активності ворожих сил у медіапросторі тимчасово окупованих територій.

Зокрема, навколо Мелітополя фіксується розосередження таборів при підготовці мобілізованих росіян з облаштуванням необхідної матеріально-навчальної бази, а також залученням необхідних зразків озброєння та військової техніки.

У той же час ключові канали поширення інформації на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя заповнені наративами щодо успішного проведення чергового етапу бойової злагодженості мобілізованих загарбників та подальшого формування нових чи доукомплектування діючих підрозділів військ РФ, які надалі будуть застосовані для наступальних дій на південному напрямку.

Крім того, окупанти активно розповсюджують повідомлення про те, що контрнаступальна операція українських захисників на запорізькому напрямку стане фатальним кроком з боку вищого військово-політичного керівництва України.

ЦНС закликає місцеве населення на тимчасово окупованих територіях не зазнавати маніпуляції ворога та продовжувати інформувати Сили борони України про пересування та розміщення озброєння, військової техніки та особового складу сил загарбників.

Источник: Политика и экономика