The Washington Post: "Українські чоловіки за кордоном висловлюють гнів із приводу тиску з вимогою повернутися додому та воювати"

Читать на русском

The Washington Post:

The Washington Post: "Українські чоловіки за кордоном висловлюють гнів із приводу тиску з вимогою повернутися додому та воювати"

У The Washington Post вийшов матеріал із таким заголовком: "Українські чоловіки за кордоном висловлюють гнів із приводу тиску з вимогою повернутися додому та воювати".

"Ми всі відчули, що ґрунт вирвали з-під нас. Що Україна більше не хоче нас підтримувати. Це було зроблено в стилі "йди до біса" — "зараз ми тебе спіймаємо, щоб ти почував себе погано, покараємо тебе". боюся померти. Мій найбільший страх — потрапити в полон і зазнати тортур», — заявив 42-річний киянин Олександр, який нині живе в Австрії.

Прихильники Закону про мобілізацію кажуть, що чоловіки, які живуть за кордоном, недостатньо підтримують свою країну в період найбільшої потреби. Українські чиновники наполягають, що закон додасть «справедливості».

"Вимоги Закону про мобілізацію проливають нове світло на розрив, що поглиблюється, між чоловіками, що пішли на передову, і тими, хто цього не зробив, між сім’ями, чиї близькі щодня наражаються на ризик, і тими, хто живе в безпеці, в деяких випадках за багато тисяч миль ", — пише WP.

Але деякі чоловіки за кордоном заявили, що розуміють позицію уряду.

«Почасти йдеться про відновлення певного балансу. Несправедливо, що чоловікам в Україні наразі доводиться так жити. Є відчуття, що ми, чоловіки, які живуть за межами країни, маємо більше привілеїв та свобод», — заявив 35-річний Савелій, який мешкає в Лондоні.

Але більшість опитаних виступають проти обмежень і задумалися про набуття нового громадянства.

«Росія не знищить Україну сама, поки українці їй не допоможуть. Подібними діями уряд просто спалив мости для багатьох, чиє життя вміщається у валізі, включаючи жінок і дітей», — заявив 40-річний Василь, який мешкає в Німеччині, який подав заявку на громадянство ФРН.

різне qkxiqdxiqzriudant