ТЦК мобілізує водіїв фур, якщо вони не заброньовані або без документів

Читать на русском

ТЦК мобілізує водіїв фур, якщо вони не заброньовані або без документів

ТЦК мобілізує водіїв фур, якщо вони не заброньовані або без документів

Водіїв, які є в інформаційній системі "Шлях", можуть мобілізувати при перетині українського кордону. Щоб цього не сталося, потрібно заздалегідь оформити бронювання чи відстрочку.

Працівники Територіальних центрів комплектування (ТЦК та СП) мають законне право зупиняти водіїв міжнародних перевезень під час перевірки на контрольно-пропускних пунктах (КПП). Найперше, водії повинні мати при собі правильно оформлені військово-облікові документи. При цьому їх можуть зняти з рейсу і мобілізувати, якщо у них немає підстав для відстрочки. Про деталі мобілізації водіїв фур представники Закарпатського обласного ТЦК розповіли порталу "Укрінформ".

Пресслужба Закарпатського військкомату наголосила, що водії, які і решта військовозобов’язаних, повинні надати ТЦК актуальні військово-облікові дані. Якщо з цим не все гаразд, їм пропонують відвідати ТЦК і надати документи, які, наприклад, підтверджують право на відстрочку. При цьому фури з опломбованим вантажем не залишаються без нагляду, — заявили посадовці.

"Якщо дані не вдається з’ясувати під час огляду на КПП, військовозобов’язаним пропонують проїхати в ТЦК та СП для уточнення даних. Водночас наголошуємо, що вантажівка залишається під наглядом представників правоохоронних органів", — навели журналісти слова пресслужби.

У військкоматі перелічили, які підтверджуючі документи повинні мати водії фур, щоб їх не мобілізували прямо на КПП:

  1. військово-обліковий документ, у якому стоїть відмітка про право на відстрочку. Підстави відстрочки наведені у статті 23 Закону України про "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію";
  2. військово-обліковий документ з позначкою про виключення з військового обліку;
  3. документ, який підтверджує право на бронювання від мобілізації.

Також у Закарпатському ТЦК наголосили, що наявність імені водія фури у інформаційній системі "Шлях" не означає автоматичне бронювання.

"Система "Шлях" немає нічого спільного з військовим обліком", — заявила пресслужба військкомату.