У Тульчині працівники ТЦК затримали 21-річного хлопця, привели його на ВЛК, а потім відправили до військової частини

Читать на русском

У Тульчині працівники ТЦК затримали 21-річного хлопця, привели його на ВЛК, а потім відправили до військової частини

У Тульчині працівники ТЦК затримали 21-річного хлопця, привели його на ВЛК, а потім відправили до військової частини

Про це з посиланням на розповідь матері повідомило вінницьке видання «20 хвилин».

Майя Дерун, мати 21-річного Назарія, розповіла, що кілька місяців тому її синові вручили повістку, хоча йому було лише 20 років.

«Документи ніхто не дивився, а коли він сказав, що йому двадцять, сказали: Що вже зробиш? Потрібно з’явитись», – повідомила мати.

Удруге, а саме 18 квітня, його зустріли близько 10.00, коли він ішов до Тульчинського відділення поліції. Співробітники ТЦК звернулися до хлопця, після чого почалася суперечка.

Ця зустріч спочатку завершилася тим, що все ж таки Назарій пішов у поліцію, але коли завершив там усі свої справи, то на нього вже чекали в передпокої. Там були ті самі працівники ТЦК. Між ними знову почалася суперечка, що завершилася написанням заяв одна на одну. Назарій заявив, що йому загрожують, а працівники ТЦК, як нагадує мати, склали акт про те, що він не з’явився на порядку денному.

Однак на цьому все не закінчилося: Назарія Деруна силоміць завезли на проходження ВЛК.

«Забрали всі документи, силоміць затиснули в кут і зробили фото, яке потім використали для військового квитка. Погрожували автоматично. Та й адекватного огляду не проводили. Але написали, що він здоровий», – розповіла мати.

За її словами, Назарій від працівників ТЦК постійно чув у свій бік такі фрази: "За новим законом від Зеленського ми можемо робити що захочемо!" або «Мені байдуже закони, за документами я хворий на голову, я зараз тебе розстріляю і мені буде байдуже! Мені нічого не буде!», «Зараз я тебе застрелю!».

Коли син не повернувся додому, мати написала до поліції заяву про викрадення.

«Під час перевірки інформації поліцейські встановили, що згідно з наказом Тульчинського ТЦК, син заявниці покликаний і направлений до однієї з військових частин для проходження служби», – відповіла поліція.

Лише близько першої години ночі юнак вперше вийшов на зв’язок. Він був у Ольгополі. Після приїзду його змусили підписати військовий квиток. Там не затрималися, невдовзі Назарія перевезли до іншого місця, де він і сьогодні. Від інших хлопців він дізнався, що їм дають 35 днів навчання, а потім відправляють на війну.