Квартира та чотири авто: суд конфіскував майно колишнього кримського митрополита Лазаря

упц,лазарь

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції до Ростислава Швеця (митрополита Лазаря) про стягнення майна в дохід держави .

Про це повідомила пресслужба Мін’юсту.

"ВАКС застосував до Швеця санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 законом України "Про санкції" та стягнув у дохід держави активи, які належать Швецю Р.П., а саме: квартиру у м. Сімферополі та чотири транспортні засоби", – йдеться у повідомленні.

Митрополит Лазар (Ростислав Швець) – колишній проросійський священнослужитель з України, колаборант та сепаратист. У 1992-2014 роках – митрополит Сімферопольський і Кримський УПЦ Московського патріархату. Під час російського вторгнення в Україну перейшов на бік окупантів та втік до Росії.

Митрополит Лазар поширював російську ідеологічну пропаганду серед вірян, а також сприяв "мотивації морально-психологічного здоров’я військовослужбовців збройних сил РФ та незаконних збройних формувань, які здійснюють збройну агресію проти України".

У січні 2023 року українське громадянство Швеця призупинено указом президентом Зеленського за підтримку агресії проти України.

Автор: Юлiя Недашківська