Навколо Києва збудували майже тисячу кілометрів укріплень

Навколо Києва збудували майже тисячу кілометрів укріплень

31 березня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк повідомив, що з часу деокупації Київщини довкола столиці збудували близько тисячі кілометрів оборонних споруд і три кільця оборони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Букви".

Також командувач повідомив, що війська посилили Чорнобильський напрямок.

Ми зробили величезний обсяг роботи… Близько 1000 кілометрів фортифікацій, три кільця оборони Києва,

– зазначив Павлюк.

За словами командувача, нині військові будують довгострокові бетонні укріплення.

Зробили все, аби варіантів раптового заходу противника не сталося,

– додав Павлюк.

Раніше голова КОВА Руслан Кравченко повідомляв, що Київщина продовжує нарощувати роботи з облаштування фортифікаційних споруд. Голова ОВА розповів, що будівництво ведеться відповідно до державних завдань. Фортифікації передбачають розгалужену систему траншей, бліндажів та інших видів укриттів. Відтак, встановлюються загороджувальні рубежі – "зуби драконів", протитанкові рови та інші невибухові загородження. Вже встановили майже 10 тис. бетонних пірамід, облаштували протитанковий рів. Руслан Кравченко зазначив, що роботи не зупиняються ні на день, усі необхідні матеріали та техніка є. За його словами, КОВА постійно комунікує з військовими, щоб збудувати найефективніші споруди із найнадійнішим захистом.

Нагадаймо, що в Ірпені відбулося відкриття монументу "Воля", присвяченого стійкості та незламності українського народу у боротьбі з російським окупантом.