Синєгубов повідомив про наслідки нічної атаки РФ на Харків

Харків після чергових російських ударів, січень 2024 року

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про наслідки нічної атаки РФ на Харків.

«Сьогодні, о 01:10, відбувся обстріл БПЛА м. Харків. Внаслідок атаки вибито вікна у 4-х поверхової будівлі, де розташоване приватне підприємство. Без постраждалих», – написав він у телеграмі.

Також, за його словами, протягом минулої доби артилерійських та мінометних ударів з боку війська РФ зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини. Зокрема, у Вовчанську внаслідок артобстрілу була пожежа у двох приватних будинках – на місці влучання від уламків загинув 65-річний чоловік.

Вночі 26 березня у Харкові пролунав вибух. Мер міста Ігор Терехов повідомив про «приліт» одного з безпілотників у землю біля нежилої будівлі. Попередньо – постраждалих немає. Згодом місцева влада повідомила, що сили ППО збили вісім безпілотників над Харківщиною.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі 26 березня війська РФ атакували 12 БПЛА типу Shahed із мису Чауда (окупований Крим) та Курської області (РФ), а також двома зенітними керованими ракетами С-300 у напрямку Донеччини. Українські військові збили всі 12 «шахедів» у Миколаївській та Харківській областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум