До "Дія.City" приєдналося понад 750 компаній

city,дія

Станом на грудень 2023 року до спеціального податкового режиму для IT-галузі "Дія.City" приєдналося понад 750 компаній, у яких працюють понад 60 тисяч людей.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заяви під час виступу на "Дія.Самміт", повідомляє українська редакція Forbes.

Він уточнив, що з цих 750 компаній понад 70 працюють у галузі defence-tech.

"Ми в п’ять разів знизили податки для технологічних компаній та впровадили податок на виведений капітал", – зазначив Федоров.

Як повідомлялося, станом на липень до податкової та правової системи для технологічного бізнесу "Дія.City" вже приєдналися 600 українських та міжнародних компаній.

"Дія.City" – правовий режим для IT, що передбачає спеціальні умови оподаткування для юридичних осіб – резидентів "Дія.City". Також передбачається, що IT-компанії отримають гнучкі умови працевлаштування працівників та окремий порядок взаємодії із державними контролюючими органами.

Через війну Мінцифри спростило критерії резидентства. Зокрема, резидентам "Дія.City" не потрібно подавати звіт про відповідність і незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком. На час воєнного стану компанії не позбавлятимуть статусу резидентів "Дія.City", навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, які прагнуть долучитися до спецрежиму. Водночас податкові умови "Дія.City" залишаються незмінними.

Нагадаймо, президент Володимир Зеленський 11 серпня 2021 року підписав закон "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", який передбачає особливий правовий режим для проєкту "Дія.City" терміном не менше 25 років. Серед іншого, передбачено спеціальний режим оподаткування резидентів "Дія.City".

У квітні 2022 року Кабінет міністрів України розширив дію спеціального правового режиму "Дія.City" на низку видів технологічної діяльності.

Автор: Михайло Орлюк