Корупція в МВС: У Києві виявили схему складання водійських іспитів у за хабарі

права,водій,іспит

Трьох працівників приватних автошкіл та співробітника одного з територіальних сервісних центрів МВС викрито на вимаганні та одержанні хабарів за успішне складання іспиту на право керування транспортним засобом.

За даними слідства, зловмисники за грошову винагороду пропонували слухачам автошколи успішно скласти практичний іспит на право водіння транспортних засобів, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"З цією метою, зловмисники облаштували навчальні машини додатковими педалями акселератора. Таким чином інструктори мали можливість самостійно керувати автомобілем, а майбутні водії лише крутили кермо, у разі необхідності імітували перемикання коробки передач та за командою вмикали сигнали повороту", – зазначається у повідомленні.

Водночас інший учасник схеми – адміністратор територіального сервісного центру – не помічав порушень та у підсумку виставляв позитивну оцінку.

Слідство встановило, що вартість "послуги" становила $450 з особи. Учасників незаконної схеми затримали "на гарячому" під час отриманні чергового хабаря на таку суму.

Читайте також: НАБУ затримало на хабарі організовану групу суддів Київського апеляційного суду (оновлено)

Наразі трьом працівникам приватних автошкіл повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України та адміністратору одного з територіальних сервісних центрів МВС у місті Києві за ч.1 ст. 366 КК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Автор: Михайло Орлюк