Війська РФ вдарили авіабомбами по Харківщині, є загиблі – влада

Наслідки російського ракетного удару по Харкову, Україна, 30 квітня 2024 року. Фото ілюстративне

Сьогодні, 1 травня, близько 10:00 росіяни завдали ударів КАБами по автомобілю та приватному будинку в селищі Золочів Богодухівського району Харківської оюласті. Унаслідок удару є загиблі та поранені, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Внаслідок обстрілу загинули цивільний чоловік та жінка, які перебували в автівці», – йдеться у повідомленні.

Крім того, спалахнули ще три автівки, які були неподалік місця влучання – постраждали 77-річний чоловік та 74 -річна жінка, розповіли в ОВА.

Також мер міста Ігор Терехов вранці заявив про удар військ РФ по передмістю Харкова.

«При детальному огляді місця прильоту виявлено пошкодження десяти приватних домогосподарств. На даний момент – без загиблих та поранених», – написав Терехов.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум