"Форум Вільної Росії" анонсував на 14 травня міжнародну конференцію у столиці Польщі

Читать на русском

"Форум Вільної Росії" анонсував на 14 травня міжнародну конференцію у столиці Польщі

"Форум Вільної Росії" проведе міжнародну конференцію. Захід відбудеться 14 травня у Варшаві.

Про це написав у своєму ФБ співзасновник Форуму Вільної Росії та Російського комітету дії Іван Тютрін. Тема конференції: "Антипутинська коаліція. Умови перемоги та ліквідації путінського режиму" .

"Заочний арешт у РФ нас із Гаррі Каспаровим, а також ще двох членів Ради ФСР – Євгенії Чирикової та Геннадія Гудкова, за звинуваченнями у створенні та підтримці терористичної організації, очевидно вказує на те, що незабаром Форум вільної Росії зі статусу "небажаної організації" буде переведений у статус терористичної", — пише Тютрін, коментуючи обстановку, на тлі якої пройде заявлений захід.

"До цього давно йшло, ми це розуміли, і частково цим було викликано наше торішнє рішення обмежити участь у заходах Форуму наших активістів з Росії: рівень божевілля російської влади та підвищення репресивності режиму не залишають жодних ілюзій", — написав Тютрін.

Незважаючи на зростаючий тиск, Форум Вільної Росії продовжить роботу згідно з раніше затвердженими планами. Він, як і раніше, підтримуватиме Україну в протистоянні з окупантами; підтримуватиме російських добровольців, що воюють у Міжнародному легіоні ЗСУ; продовжить роботу із західною громадською думкою, просуваючи розширення санкцій проти путінського режиму. Всім цим питанням буде присвячена заявлена конференція. У ній візьмуть участь члени Ради ФСР Гаррі Каспаров, Геннадій Гудков, Альфред Кох, Євгенія Чирикова, Анастасія Кириленко, Микола Полозов, Євген Кисельов, Владислав Іноземцев, Іван Преображенський, Олександр Морозов, Ігор Ейдман, Михайло Крутіхін та інші. Серед запрошених — європейські та американські експерти та політики.

"Формат відрізнятиметься від звичайних заходів Форуму: розмова планується важлива і відверта, тому Рада Форуму прийняла рішення провести його в закритому режимі", — пише Тютрін.

Про підсумки заходу буде оголошено після конференції на спеціальному брифінгу, на ресурсах ФСР буде оприлюднено документи за підсумками заходу.