На Заході відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: "Ми могли цьому запобігти"

Читать на русском

На Заході відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру:

На Заході відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: "Ми могли цьому запобігти"

В ООН звернули увагу на те, що російська ракетна атака по Дніпру та області відбулася лише через два дні після нищівних ударів по Чернігову.

Росія завдала ракетного удару вранці 19 квітня, потрапивши до житлового будинку у центрі Дніпра, а також пошкодила інші інфраструктурні об’єкти на території міста та області. Президент України Володимир Зеленський у сервісі мікроблогів Х закликав надати Україні додаткові засоби ППО та притягти Росію до відповідальності.

Представники інших держав відреагували на атаку. Посол США Бріджіт Брінк заявила , що Росія і надалі воює проти цивільного населення в Україні, здійснюючи жахливі напади. Вона зазначила, наскільки важливою є американська підтримка.

"Щодня, кожна хвилина має значення для надання допомоги Україні з боку США", — заявила Брінк.

Деніз Браун, гуманітарний координатор ООН в Україні, "рішуче засудила " російські ракетні атаки по Дніпру та області. Вона зазначила, що удар відбувся "всього через два дні після нищівних ударів по Чернігову на півночі країни. І знову повідомляється, що серед загиблих діти".

"Я рішуче засуджую удари Збройних сил Російської Федерації", — заявила вона.

 qhtixhiqtdiqzrant

Фото: ДСНС

Ці атаки, за її словами, є ще одним прикладом повної зневаги до людського життя, що заслуговує на найбільше засудження. Громадянська інфраструктура та мирні мешканці захищені за нормами міжнародного гуманітарного права.

Маргус Цахкна, міністр закордонних справ Естонії, відреагував на ракетний удар російської армії по житловому будинку в Дніпрі, внаслідок якого загинули кілька дітей, заявивши, що це можна було б запобігти, якби Україні вчасно надали системи ППО. Чиновник звернув увагу світової спільноти на те, що внаслідок удару РФ загинули двоє дітей.

Фото: ДСНС

"Ми могли це запобігти, але не змогли", — заявив він.

Пані посол Європейського Союзу Катаріна Матернова також прокоментувала масований удар РФ по Дніпру та області. Вона назвала наслідки російської атаки ще одним трагічним ранком в Україні, нагадавши про те, що Україна терміново потребує посилення ППО.

"Росію має бути притягнуто до відповідальності", — заявила представниця євроспільноти.

Фото: ДСНС

Депутат парламенту Нідерландів Рубен Брекельманс розповів про те, що "попри всі страждання Україна продовжує досягати чудових результатів". Він звернув увагу на те, що українським бійцям вдалося знищити літак Ту-22М3.

"Україна не розчарує нас, не розчаруємо і ми їх!" — повідомив він.