РФ обстрілює українські поля, щоб зруйнувати найважливішу галузь економіки України, - NYT

Читать на русском
РФ обстрілює українські поля, щоб зруйнувати найважливішу галузь економіки України, — NYT
РФ обстрілює українські поля, щоб зруйнувати найважливішу галузь економіки України, — NYT

Російські війська націлені на поля України та сільгоспобладнання, щоб заморити українців голодом та зруйнувати одну з найважливіших рушійних сил економіки країни.

Об этом сообщает Руспресс

Про це повідомляє The New York Times .

За оцінками HALO Trust, всесвітньої організації з розмінування, міни та вибухові речовини могли забруднити територію розміром із Великобританію.

У жодному регіоні ця проблема не стоїть так гостро, як на Херсонщині, де російські війська практично скрізь залишили вибухівку після того, як українські війська звільнили частину територій. Фермери вважають, що окупанти руйнують найважливішу галузь економіки України.

"Область є однією із сільськогосподарських житниць України, яка до війни славилася своїми кавунами та помідорами, а також великим виробником зерна та соняшникової олії. Згідно з державною статистикою, до вторгнення Росії Херсон виробляв більше овочів за обсягом, ніж будь-яка інша область України", — йдеться у повідомленні. у матеріалі.

Ще рано проводити оцінки того, скільки часу може знадобитися для знешкодження всіх мін у Херсонській області. Значні ділянки звільненої території залишаються в зоні досяжності російських артилерійських установок і щодня зазнають обстрілів, у тому числі касетних боєприпасів.

На зерносховищі в Херсонській області, що належить компанії "Нібулон", одному з найбільших у країні експортерів сільськогосподарської продукції, після проходу російських військ не залишилося жодної непошкодженої будівлі.

Источник: Минправда